Investitori ar fi, dar nu este forță de muncă! Este situația paradoxală în care se pare că au ajuns unele comune din județul Gorj. Primarii afirmă că eforturile lor de a aduce afaceriști în zonele pe care le administrează sunt zădărnicite de faptul că firmele cu pricina nu găsesc muncitori pe care să-i angajeze.
Primarul comunei Stejari, Robert Păiuși susține că oamenii au devenit extrem de pretențioși, chiar dacă profesionalismul lasă de dorit, de cele mai multe ori.
„Am încercat de-a lungul timpului să creăm oportunitățile benefice posibililor investitori, chiar să le oferim anumite spații și cu titlu gratuit doar să creeze anumite oportunități comunității, dar forța de muncă, și la țară, scade precum scade și natalitatea. Le este foarte greu firmelor sau investitorilor să creioneze o microfabrică în mediul rural pentru că nu este forță de muncă. (…) Acum 10-15 ani se rugau să-și găsească un loc de muncă și se duceau și cu bicicleta, acum trebuie să-i duci cu microbuzul, să-i bagi în bandă, să le faci masaj, să le pui și o cafea și să le pornești un Tik Tok doar ca să muncească. Este ușor să dai pe sistem când problema sistemului suntem chiar noi cetățenii. Nu poți să ai atâtea pretenții, dar din punct de vedere al profesionalismului să fii zero”, a afirmat primarul comunei Stejari, Robert Păiuși la Accent Tv.
Edilul susține că salariile din țara noastră au atins un nivel mulțumitor.
„Eu cred că în România salariile sunt decente, atât la stat cât și la privat. Vorbim de salarii de la 3000 de lei în sus. Acum, poate și eu aș vrea un salariu de 20 de mii lei salariul, chiar dacă am șase mii, dar trebuie să și muncim, să le merităm și să ne mulțumim. Decât să depunem un dosar la ajutorul social și s- ne mulțumim cu 140 de lei pe lună, cred că este momentul să ne uităm în oglindă și să stabilim ce vrem de la noi”, a mai afirmat edilul.