spot_img

Chirurgii de la SJU Târgu Jiu renunță la gărzi

După scandalul de la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu mai mulți chirurgi ai unității anunță că renunță la gărzi. Vă reamintim că o femeie, diagnosticată cu hernie ombilicală și băgată în sala de operații pentru o intervenție chirurgicală, a fost supusă de urgență unei cezariene. Nici pacienta, nici medicii nu au știut că în pântecul femeii se află un bebeluș.

O hârtie semnată de pacientă, prin care declară ca nu este însărcinată, îi scuză pe doctorii care timp de câteva zile, până la operare, nu i-au făcut pacientei decât un set de analize de sânge. Știrea care a făcut înconjurul țării și a șocat opinia publică este blamată de medicii care arată cu degetul spre jurnaliști.

Astăzi, cinci chirurgi ai Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu au anunțat conducerea spitalului ca vor renunța la gărzi, acuzând presa că a făcut public cazul, în opinia lor,  jurnalistii denaturând adevărul.

„Avand in vedere situatia extrem de neplacuta creata zilele trecute de prezentarea denaturata de catre mass-media a unui caz petrecut in spitalul nostru si lipsa completa de suport din partea conducerii spitalului fata de colegul nostru, ba chiar amplificarea evenimentului prin sesizarea diferitelor instiutii si infiintarea a numeroase comisii de ancheta, va instiintam ca din luna septembrie vom efectuata doar garda obligatorie (iar Dr. Soare Claudiu Gabriel iese complet din garzi conform legislatiei in vigoare).

Dupa cum stiti activitatea chirurgicala de urgenta se desfasoara total in conditii improprii care nu ni se datoreaza si nu dorim sa ne mai asumam responsabilitățile in aceasta situatie.

Avand in vedere situatia extrem de neplacuta creata zilele trecute de prezentarea denaturata de catre mass-media a unui caz petrecut in spitalul nostru si lipsa completa de suport din partea conducerii spitalului fata de colegul nostru, ba chiar amplificarea evenimentului prin sesizarea diferitelor instiutii si infiintarea a numeroase comisii de ancheta, va instiintam ca din luna septembrie vom efectuata doar garda obligatorie (iar Dr. Soare Claudiu Gabriel iese complet din garzi conform legislatiei in vigoare).

Dupa cum stiti activitatea chirurgicala de urgenta se desfasoara total in conditii improprii care nu ni se datoreaza si nu dorim sa ne mai asumam responsabilitatile in aceasta situatie.

Constatam cu tristete ca putem fi linsati mediatic chiar si atunci cand nu se aduce nici o afectare pacientului, din contra acesta este multumit de modalitatea in care a fost tratat, vina apartinandu-i”, se arată in adresa semnată de medicii Soare, Barbu, Neagu, Stăniloiu și Sterie.

Între timp, cei care conduc spitalul și-au luat toate măsurile pentru ca în final, pacienta să ajungă să mulțumească doctorilor pentru serviciile medicale acordate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră

Presiune scăzută la apă, în Novaci

    Având în vedere diminuarea debitelor surselor de...

Continuă reabilitarea unui bulevard din Târgu Jiu. Mesaj pentru cetățenii din zonă!

Angajații Edilitara își vor relua activitățile de reabilitare și...

Anunț Aparegio Gorj

Aparegio Gorj S.A. - CED Rovinari anunţă întreruperea furnizării...

S-a aruncat în fața trenului!

Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 25 de...

Motociclist rănit într-un accident rutier

Un tânăr, în vârstă de 17 ani, s-a ales...

Ei sunt primarii din Gorj!

Alegerile la Gorj s-au încheiat. În urma finalizării procesului...
Județul Gorj
ploaie moderată
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
71 %
2.7kmh
100 %
mie
23 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
24 °
Dum
27 °