spot_img

Vagabonzi de la vârste mici. Vezi ce au făcut trei copii din Târgu Jiu!

Trei copii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, au fost prinși de polițiștii locali exercitând actele de vagabontaj pe o stradă din municipiul Târgu Jiu. Asupra unuia dintre minori, oamenii legii au găsit un cuțit.

 

Pentru faptele copiilor au fost sancționați părinții.

În data de 28.10.2023, în jurul orei 23:30, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au depistat trei minori de 9 ani, 11 ani, respectiv 13 ani, care exercitau fapte de vagabondaj pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, asupra unuia dintre ei fiind găsit un cuțit cu lama de cca. 10 cm. 

Minorii au fost conduși la sediul Poliției Locale Târgu Jiu în vederea stabilirii identității, dar și pentru identificarea părinților și luarea măsurilor legale ce se impun.

Părinții respectivilor copii au fost sancționați contravențional, potrivit Legii nr. 61 din 1991 Republicată, pentru neluarea măsurilor necesare de a-i împiedica de la fapte de vagabondaj, iar cuțitul a fost predat, pe baza de proces-verbal, părintelui minorului asupra căruia s-a găsit respectivul cuțit, deoarece acesta nu a facut obiectul vreunei infracțiuni.

Reiterăm că neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie, constituie contravenție, dacă nu a fost comisă în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, și se sancționează în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991″ a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră

Presiune scăzută la apă, în Novaci

    Având în vedere diminuarea debitelor surselor de...

Continuă reabilitarea unui bulevard din Târgu Jiu. Mesaj pentru cetățenii din zonă!

Angajații Edilitara își vor relua activitățile de reabilitare și...

Anunț Aparegio Gorj

Aparegio Gorj S.A. - CED Rovinari anunţă întreruperea furnizării...

S-a aruncat în fața trenului!

Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 25 de...

Motociclist rănit într-un accident rutier

Un tânăr, în vârstă de 17 ani, s-a ales...

Ei sunt primarii din Gorj!

Alegerile la Gorj s-au încheiat. În urma finalizării procesului...
Județul Gorj
ploaie moderată
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
71 %
2.7kmh
100 %
mie
23 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
24 °
Dum
27 °