Doi soți din Buzău au pus bazele unei afaceri de succes din nevoia de a mânca sănătos și au muncit zece ani pentru a scoate pe piață un produs unic în Europa. Noutatea constă în procesul de producție care este unul fără fierbere și fără adaos de zahăr.
Povestea a început în urmă cu zece ani, atunci când cei doi soți buzoieni, un fizician și un chimist, au început să prepare pentru consumul propriu un produs dulce, dar în loc de zahăr foloseau miere. Astfel, după multe încercări, aceștia au brevetat produsul ca fiind unic în Europa şi l-au denumit melinis.
Este vorba despre un amestec de miere în care se adaugă cătină, afine, petale de trandafir și multe altele, iar produsul este mult mai sănătos. Procesul de preparare este unul extrem de lent și un singur sortiment poate fi gata chiar şi într-o lună. Produsul a fost lansat pe piață în 2019.
„La început ne-am jucat, a fost pur şi simplu o încercare de a mânca sănătos, de a găsi o alternativă în care să păstrăm cât mai aproape de natural ceea ce au fructele de oferit”, spune Daciana Tarași, fizician, pentru Observator news.
Cu cât se vinde un borcan de 230 de grame
În mica fabrică din Buzău se produc lunar între 5.000 și 6.000 de borcane cu diferite sortimente: cu cătină, gutui, goji, piersici, petale de trandafir, afine sau zmeură, iar produsul și se vinde exclusiv online.
Sursa: impact.ro