Un angajat al unui hipermarket din Târgu Jiu a declarat pentru eGorj că rapiditatea majorării prețurilor îi uimește până și pe salariații unității. Într-o discuție legată de creșterea prețurilor la alimentele de bază, angajatul a declarat că procentele cresc de la o săptămână la alta.
Potrivit statisticilor INS, față de începutul anului trecut prețurile au crescut, în medie, cu peste 22 de procente. Alimentele de bază s-au scumpit și mai mult. Astfel, zahărul, cu 63%, untul cu 47%, iar cartofii, laptele sau ouăle cu peste o treime.
Creșterile se simt în buzunarele gorjenilor care susțin că nu mai fac fața cheltuielilor.
„Totul este scump. Ceapa și cartofii, cele mai ieftine alimente, au ajuns să coste 5-6 lei pe kilogram. Nu e posibil așa ceva. Noi, ca țară, nu mai producem nimic?! E foarte, foarte greu”, a transmis o mămică din Târgu Jiu.
„Este foarte greu. Trăim într-un județ sărac. Valoarea zonei se vede în lipsa investițiilor care, la rândul, ei reflectă valoarea oamenilor care ne reprezintă la București. Este un lanț al slăbiciunilor, ei nu contează pentru cei care ia decizii importante, noi, ca și județ, nu contăm. Cinste celor care știu ce au de făcut pentru oamenii lor. Tânjim după dezvoltare, precum în alte județe, dar nu știm și nici nu avem de unde să ne alegem reprezentanții”, a transmis un gorjean.
Scumpirile în lanț îi uimesc și pe angajații firmelor care fac profit.
„La noi săptămânal cresc prețurile. Cum vine TIR-ul cu marfă, cum schimbăm etichetele. Dădeau vine pe combustibil, acum s-a mai potolit prețul la pompă și degeaba”, a declarat angajatul unuia dintre cele mai aglomerate magazine din Târgu Jiu.