spot_img

Dispeceratul regional Târgu-Jiu, în lucru

În cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, Aparegio Gorj și-a propus investitii în unitățile teritoriale-administrative:Târgu-Jiu, Motru, Rovinari,Bumbești-Jiu,Târgu-Cărbunești,Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni,Peștișani,Turcinești,investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect. Se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.

În cadrul contractului CL1 – „ Proiectare și execuție sistem SCADA și sistem integrat de management Târgu-Jiu ”, lucrările au avansat, astfel că după finalizarea clădirii dispecer de la Iezureni ,s-au demarat si avansat lucrările la sediul Dispeceratului Regional Târgu-Jiu în procent de 55%.Clădirea va avea dotări de ultimă generație, doar sistemul SCADA și Sistemul Integrat de Management având o valoare de 2,036,105.50 lei.

SCADA-DTR Târgu-Jiu va trebui să asigure controlul și supervizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din aria proiectului, o gestiune performanță a activităților și activelor companiei. De asemenea,pentru o monitorizare eficientă a punctelor de date modernizate pe proiectul de finanțare POIM, este necesară în primul rând actualizarea(hardware și software) la noile stardarde informatice a actualului Dispecerat Regional care va asigura o organizare mai eficientă a serviciului tehnicde exploatare și mentenanță, respectiv supravegherea centralizată a parametrilor tehnologici de funcționare și achiziția datelor de la instrumentația de proces(senzori presiune, nivele rezervoare, debitmetrele zonale, senzori clor premanent)

Dispeceratul regional Târgu-Jiu se va alătura celor alte 10 dispecerate locale de apă/apă uzată,implementate pe POS1 și POIM, respectiv : Motru, Bumbești-Jiu, Iezureni, Țicleni,Târgu-Cărbunești, Novaci, Peștișani, Tismana, Turceni,Rovinari.

Noul sistem SCADA-DTR va fi astfel proiectat încât să permită extinderea pe viitor și integrarea în acesta a tuturor sistemelor SCADA locale care gestionează activitățile de : producție apă, epurare apă, tratare, canalizare, debitmetrie rețea, presiune.

Scopul acestei investiții îl constituie creșterea randamentului de funcționare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, reducerea cheltuielilor operaționale respectiv creșterea calității serviciului de furnizare a apei consumatorilor abonați.

L1 – „ Proiectare și execuție sistem SCADA și sistem integrat de management Târgu-Jiu ” are o valoare de 4.880.696,19 lei, antreprenorul contractului fiind S.C. ADREM Engineering S.R.L.”, transmite  responsabil Relații Publice,   Nicoleta Daniela Bărbat .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră

Presiune scăzută la apă, în Novaci

    Având în vedere diminuarea debitelor surselor de...

Continuă reabilitarea unui bulevard din Târgu Jiu. Mesaj pentru cetățenii din zonă!

Angajații Edilitara își vor relua activitățile de reabilitare și...

Anunț Aparegio Gorj

Aparegio Gorj S.A. - CED Rovinari anunţă întreruperea furnizării...

S-a aruncat în fața trenului!

Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 25 de...

Motociclist rănit într-un accident rutier

Un tânăr, în vârstă de 17 ani, s-a ales...

Ei sunt primarii din Gorj!

Alegerile la Gorj s-au încheiat. În urma finalizării procesului...
Județul Gorj
ploaie moderată
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
71 %
2.7kmh
100 %
mie
23 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
24 °
Dum
27 °