spot_img

„Pregătiți pentru viață”, proiect pentru beneficiarii DGASPC Gorj

90 de copii și tineri din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, însoțiți de 10 angajați ai Direcției, s-au aflat, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, la Eșelnița, în județul Mehedinț. Sejurul a fost organizat prin intermediul unui proiect implementat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Scopul proiectului „Pregătiți pentru viață”, vizează organizarea de tabere de weekend destinate copiilor cu vârsta de peste 14 ani, din sistemul de protecție specială. Tabăra a fost organizată prin intermediul Casei de Cultură a Studenților Craiova, cazarea făcându-se în 5 pensiuni.

Pe parcursul celor trei zile petrecute la Eșelnița, tinerii din sistemul de protecție al DGASPC Gorj au participat la activități destinate pregătirii lor pentru o viață independentă, astfel încât să fie pregătiți pentru a se integra mai ușor în societate, pentru a face față unor situații de risc, urmărindu-se totodată și dezvoltarea spiritului de echipă prin implicarea participanților în activități de grup. Concomitent, tinerii s-au bucurat și de plimbări cu barca pe Dunăre, admirând de aproape Chipul lui Decebal sculptat în stâncă. S-au deplasat, de asemenea, la Mănăstirea Mraconia și la alte obiective turistice din zonă. Serile au fost dedicate socializării și jocurilor de grup.

Pentru tinerii din sistemul de protecție specială al DGASPC Gorj, care au participat la tabăra de la Eșelnița, acest sfârșit de săptămână, cu ansamblul de activități derulate și surprizele de care au avut parte, reprezintă, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase momente din an, fiind o experiență de care mereu își vor aminti cu drag. DGASPC Gorj a pus la dispoziția grupului 4 mijloace de transport.

„Ne bucurăm nespus pentru fericirea trăită de tinerii noștri și deprinderile de viață însușite, motiv pentru care le mulțumim și pe această cale tuturor celor implicați în acest demers: Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Casei de Cultură a Studenților Craiova și colegilor noștri care i-au însoțit pe copii pe tot parcursul deplasării, a transmis directorul general, Diaconescu Laurențiu-Claudiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră

Presiune scăzută la apă, în Novaci

    Având în vedere diminuarea debitelor surselor de...

Continuă reabilitarea unui bulevard din Târgu Jiu. Mesaj pentru cetățenii din zonă!

Angajații Edilitara își vor relua activitățile de reabilitare și...

Anunț Aparegio Gorj

Aparegio Gorj S.A. - CED Rovinari anunţă întreruperea furnizării...

S-a aruncat în fața trenului!

Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 25 de...

Motociclist rănit într-un accident rutier

Un tânăr, în vârstă de 17 ani, s-a ales...

Ei sunt primarii din Gorj!

Alegerile la Gorj s-au încheiat. În urma finalizării procesului...
Județul Gorj
cer acoperit de nori
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
74 %
2.3kmh
86 %
mie
20 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
24 °
Dum
27 °