Cele trei partide guvernamentale din Gorj se atacă reciproc pe tema noii legi a Pensiei, mai exact pe amendamentele aduse cu privire la aplicarea și menținerea condițiilor speciale ale Legii 197. PSD, PNL și USR nu au reușit să cadă de acord pentru a susține, într-un vot comun, beneficiile aduse minierilor prin acea lege pentru care s-a protestat luni întregi. Clasa politică a demonstrat că nu există empatie pentru populație când vine vorba de putere.
Sindicatele din CE Oltenia au participat , la Parlament, în cadrul discuțiilor pe comisii. Prezența i-a deranjat pe unii parlamentar care au cerut , la un moment dat, părăsirea sălii de către reprezentanții minerilor. În cele din urmă, la votul final, fiecare a votat și a respins ce a vrut, majoritatea având câștig de cauză. Din păcate, singurii pierzători sunt, ca de obicei, oamenii. Ahtiată după putere, clasa politică a transformat Parlamentul într-un ring de luptă unde partidele politice își măsoară mușchii.
Astfel, PSD a anunțat că s-a ținut de cuvânt și „și-au onorat, și de această dată, promisiunea făcută angajaților din CE Oltenia. Reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și includerea categoriilor mentenanță și asimilate între beneficiari – au fost cele două obiective majore”. Totodată, lăudându-se că toate amendamentele depuse de senatorul PNL Gorj au fost respinse.
La rândul său, Ion Iordache s-a activat și a transmis că social-democrații se joacă de-a binefăcătorii, acuzând că legea care a plecat de la Senat nu a fost modificată. „Până atunci, din punctul meu de vedere, PSD Gorj traversează o perioadă extrem de rușinoasă, marcată doar de minciună în comunicare”.
Ultimele acuze au venit din partea USR. Aceștia se ” lupta” cu partidele de la guvernare. „PSD si remorca PNL au tăiat cu barda din banii de pensie pentru minerii si energeticienii din bazinul Oltenia. Si PSD si PNL au anulat beneficiile condițiilor speciale din legea 197 pentru TOATĂ perioada dinainte de 2001. Le-au aruncat oamenilor la gunoi zeci de ani de munca grea. Cei care au avut grupa II-a de munca înainte de 2001, adică tot bazinul Oltenia, termocentralele pe cărbune din restul țării, nu mai primesc beneficiile condițiilor speciale pentru toți acești ani munciți”.