spot_img

Animale schingiuite pentru lupte ilegale 

Percheziții în mai multe județe, la persoane suspectate că ar schingiui animale și le-ar folosi pentru lupte de stradă. În urma controalelor, mai multe animale au fost confiscate. Oamenii legii au descoperit și mai multe obiecte care fac obiectul unei cercetări penale.

„La data de 20 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor Gorj au pus în executare 23 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Argeș, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de schingiuirea animalelor și organizarea și participarea la lupte de câini.

În perchezițiilor, au fost constatate 9 infracțiuni de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate pentru continuarea cercetărilor 82 de telefoane mobile, 22 de laptop-uri, 7 tablete, 7 carduri de memorie, 23 memory-stick, un HDD, o unitate PC și un DVD.

Au mai descoperite o cameră de filmat, un disc de memorie, 46 de carnete de sănătate, 39 de carnete de performanță, 45 de cărți de origine română, 9 pașapoarte pentru animale de companie, 36 de microcipuri sigilate, 105 cartușe de vânătoare, produse farmaceutice destinate dopajului canin, precum și alte obiecte ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

În cadrul acestor activități, au fost emise ordine de plasare în adăpost pentru 7 exemplare canine aparținând rasei Ciobănesc de Asia Centrală, despre care s-a stabilit că au fost supuse luptelor ilegale.

Concomitent, în baza acordului de echipă comună de anchetă, încheiat între România și Republica Moldova, a fost organizată, pe teritoriul Republicii Moldova, o acțiune de prindere în flagrant delict a mai multor persoane care participau la un campionat ilegal de lupte de câini.

La acțiunea de prindere în flagrant delict, organizată pe teritoriul Republicii Moldova, au participat polițiști din structuri de combatere a criminalității organizate ale acestui stat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Procuraturii din Republica Moldova, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. GORJ – B.P.A., în baza acordului mediat de Eurojust.

În urma acțiunii desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova, au fost identificate în flagrant delict 40 de persoane, care participau la un campionat de lupte ilegale între câini și au fost stabilite mai multe acte materiale ale infracțiunii de schingiuire a animalelor.

În urma activităților specifice, față de 8 persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de schingiuire a animalelor a fost dispusă măsura reținerii, pentru 72 de ore și introducerea acestora în centrele de reținere și arestare preventive ale autorităților Republicii Moldova, precum și ridicarea, pentru cercetări, a 5 exemplare canine rănite, implicate în luptele de câini”, transmite IPJ Gorj.

Activitatea s-a realizat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră

Presiune scăzută la apă, în Novaci

    Având în vedere diminuarea debitelor surselor de...

Continuă reabilitarea unui bulevard din Târgu Jiu. Mesaj pentru cetățenii din zonă!

Angajații Edilitara își vor relua activitățile de reabilitare și...

Anunț Aparegio Gorj

Aparegio Gorj S.A. - CED Rovinari anunţă întreruperea furnizării...

S-a aruncat în fața trenului!

Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 25 de...

Motociclist rănit într-un accident rutier

Un tânăr, în vârstă de 17 ani, s-a ales...

Ei sunt primarii din Gorj!

Alegerile la Gorj s-au încheiat. În urma finalizării procesului...
Județul Gorj
ploaie moderată
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
71 %
2.7kmh
100 %
mie
23 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
24 °
Dum
27 °